Ako si vybrať šaty na stužkovú?

Posledný rok, záverečné skúšky, ples a šaty na stužkovú. Ak neviete aké plesové šaty si obliecť, nebojte sa. Pripravili sme si pre vás niekoľko tipov, ktoré vám pomôžu uľahčiť výber tých dokonalých šiat. 

Akú farbu zvoliť?

Záleží na vás a na tom, v čom sa budete cítiť dobre. Vybrať si môžete podľa tónu pleti a najmä vo farbách, v ktorých sa cítite a vyzeráte najlepšie. Ak máte napríklad jemne svetlú až ružovú farbu pleti je pravdepodobné, že budete rozmýšľať o chladnejších a pastelových farbách, ako napríklad: smaragdová, tmavomodrá alebo fialová.
 
Ak máte zlatý podtón, pristanú vám skôr teplejšie farby v odtieňoch červenej, oranžovej ako aj zemité tóny.
 
Tip: Čierne šaty sa hodia takmer každej.
 

Dlhé alebo krátke?

Oboje. Tradične spoločenské šaty majú tendenciu byť až po zem, ale to neznamená, že nenájdete krátke šaty, ktoré by sa hodili aj na stužkovú.
 
Ak maxi šaty jednoducho nie sú vaším štýlom, môžete si vybrať z mnohých krátkych šiat. Pokiaľ ide o kratšie štýly, môžu byť o niečo hravšie. Môžete si vybrať šaty s plnšou sukňou alebo kvetinové krátke šaty.
 

Aké šaty sa hodia k môjmu telu?

Správne šaty pre vás sú tie, vďaka ktorým sa budete cítiť úžasne, bez ohľadu na to, aký máte tvar postavy. Existujú však určité triky, ktoré môžu pomôcť zvýrazniť vašu najlepšiu časť.
 

Veľké prsia

Ak ste boli obdarene veľkými prsiami, musíte ich brať do úvahy aj pri hľadaní šiat. Určite by ste nemali voliť šaty s veľkým výstrihom.
 
 
 
 

Drobnejšia postava

Pre dámy, ktoré sú menšieho vzrastu neodporúčame maxi šaty. Zvoľte radšej krátke šaty, ukážte nohy. Krátke šaty vás opticky predĺžia.
 

Krivky

Ženy, ktoré majú krivky, si môžu obliecť takmer všetky šaty. Maxi, midi, dlhé či krátke šaty. Treba len vyskúšať!
 
 
Viac inšpirácie nájdete v našom eshope!
Späť do obchodu