.top-category-container__wrapper{ display: none; }

Ako si vybrať správne topánky k spoločenským šatám

Keď sa chystáme na spoločenskú udalosť, ako je večierok, svadba alebo ples, správny výber topánok je rozhodujúci pre celkový vzhľad. Topánky môžu výrazne ovplyvniť celkovú eleganciu a pohodlie, a preto je dôležité vybrať si správne topánky k svojim spoločenským šatám. Tu je niekoľko tipov, ktoré vám pomôžu pri rozhodovaní.

  1. Zohľadnite štýl udalosti: Prvým krokom je zohľadniť štýl a formálnosť udalosti. Ak ide o galavečer, budete potrebovať elegantné topánky. Pre formálnejšie udalosti s dlhými šatami sa odporúčajú štíhle čižmy alebo lodičky s vysokými podpätkami. Pri menších udalostiach alebo udalostiach v neformálnom prostredí môžete zvoliť aj balerínky alebo elegantné sandále.

    DR2113QZ_aqua_front_l_1683194816 (1).jpg m

  2. Farba a koordinácia: Je dôležité zvážiť farbu topánok a koordinovať ich s farbou šiat. Ak máte jednoduché, monochromatické šaty, môžete si dovoliť viac farebné topánky, ktoré dodajú vášmu outfitu šmrnc. V prípade farebných alebo vzorovaných šiat je bezpečnejšie zvoliť neutrálnu farbu topánok, ktorá ladí s farbou šiat a nebude konkurovať hlavnému dizajnu.
  3. Pohodlie: Spoločenské udalosti často zahŕňajú veľa chôdze a státia, preto je dôležité zvoliť pohodlné topánky. Ak nie ste zvyknutí nosiť vysoké podpätky, môžete zvoliť nižší podpätok alebo sa rozhodnúť pre elegantné balerínky alebo sandále. Pohodlné topánky vám umožnia tancovať a užívať si večer bez bolesti nôh.
  4. Materiál topánok: Výber materiálu topánok je dôležitý nielen z estetického hľadiska, ale aj z hľadiska pohodlia. Pre formálnejšie udalosti sa často volia kožené topánky, ktoré sú elegantné a prispôsobujú sa nohe. Pre letné udalosti môžete zvoliť ľahké a vzdušné materiály ako je hodváb alebo satén. Dôkladne si preto prezrite materiál topánok a zvážte, či vám poskytne potrebný komfort počas celého večera.

    DR2575A_emerald_front_l_1677261732.jpg m

  5. Dĺžka šiat: Pri výbere topánok je tiež dôležité zvážiť dĺžku šiat. Ak nosíte dlhé šaty, topánky budú menej viditeľné, a tak môžete zvoliť topánky s nižším podpätkom. Naopak, pri krátkych šatách alebo šatách do polovice lýtka môžete zvoliť topánky s vyšším podpätkom, aby sa predĺžila vaša postava a opticky vyžarovala elegancia.
  6. Vyskúšajte ich vopred: Nezabudnite si topánky vopred vyskúšať a prejsť sa v nich, aby ste sa presvedčili o ich pohodlí a správnej veľkosti. Topánky by mali správne sedieť a nepoškriabať ani otláčať vaše nohy. Týmto spôsobom sa vyhnete nepríjemným prekvapeniam počas večera.
    DR3337QZ_sagegreen_front_l_1663611030.jpg m
Späť do obchodu