.top-category-container__wrapper{ display: none; }

Ako vybrať spoločenské šaty pre formálne večere

Formálne večere si vyžadujú eleganciu a sofistikovanosť, a výber správnych spoločenských šiat je kľúčovým prvkom, aby ste zažiarili. Tu je niekoľko tipov, ako si vybrať šaty, ktoré budú na formálnom večeri nielen vhodné, ale aj lichotivé.

 

7735-1_staroruzove-sifonove-saty-s-rukavom

  1. Zohľadnite stupeň formality: Formálne večere môžu mať rôzne stupne formalít, od black tie po business formal. Black tie vyžaduje elegantné dlhé večerné šaty, zatiaľ čo na business formal udalosti môžu byť vhodné aj kokteilové šaty. Dôležité je pochopiť požiadavky udalosti a vybrať šaty, ktoré ich spĺňajú.
  2. Vyberte správnu farbu: Klasické farby ako čierna, tmavomodrá, alebo tmavá červená sú ideálne pre formálne večere. Tieto farby pôsobia elegantne a časovo neviazané. Svetlejšie farby môžu byť vhodné pre večere počas jarných a letných mesiacov, avšak vyhnite sa príliš jasným a neónovým farbám.
  3. Materiál a textúra: Kvalitné materiály ako satén, hodváb, alebo šifón pridajú vášmu outfitu luxusný vzhľad. Vyhnite sa príliš ľahkým alebo príliš ťažkým materiálom, ktoré by mohli byť nevhodné alebo nepohodlné počas celej večere.
  4. Správny strih: Vyberte šaty, ktoré lichotia vašej postave. A-liniové šaty môžu byť vhodné pre takmer každý typ postavy, zatiaľ čo šaty s vysokým pásom môžu vizuálne predĺžiť nohy. Ak máte radi štýl morská panna, uistite sa, že sú dostatočne pohodlné na sedenie a pohyb počas večere.
  5. Vhodné doplnky: Doplnky by mali byť elegantné a nenápadné. Vyberte jednoduché, ale štýlové kúsky, ktoré dopĺňajú vaše šaty bez toho, aby od nich odvádzali pozornosť. Jedna výrazná šperková súprava, ako je náhrdelník alebo náušnice, môže byť často dostatočná.
  6. Obuv: Vyberte si elegantné lodičky alebo sandále na podpätku, ktoré doplnia vaše šaty. Uistite sa, že sú dostatočne pohodlné na dlhšie nosenie. Farba obuvi by mala zodpovedať alebo harmonizovať s farbou šiat.
  7. Účes a make-up: Váš účes a make-up by mali byť v súlade s eleganciou vašich šiat. Uprednostnite klasické a sofistikované účesy a nechajte make-up pôsobiť prirodzene, s dôrazom na jeden alebo dva prvky, ako sú oči alebo pery.
  8. Pohodlie: Nezabudnite na pohodlie. Formálne večere môžu trvať niekoľko hodín, a preto je dôležité, aby ste sa vo svojich šatách cítili dobre a pohodlne.

7738-1_bezovo-cierne-vysivane-saty-s-tylovou-suknou

Vyberajúc si spoločenské šaty pre formálne večere, pamätajte, že v jednoduchosti je krása. Overené strihy a farby, ktoré dopĺňajú vašu postavu a farbu pleti, sú často najlepšou voľbou. Výberom šiat, ktoré reflektujú váš osobný štýl zatiaľ čo zároveň dodržiavate etiketu príležitosti, zabezpečíte, že budete pôsobiť sebavedomo a štýlovo.

Späť do obchodu