.top-category-container__wrapper{ display: none; }

Perfektné šaty do kancelárie

V niektorých zamestnaniach musia tiež šaty ladiť s normami – firemným dress kódom.

Výber šiat do kancelárie teda do veľkej miery závisí od firemného kódexu spoločnosti a noriem vašej firmy. Spoločnosti zvyčajne vydávajú príručky pre zamestnancov.

Vyberte si šaty, ktoré nebudú príliš výrazné či excentrické. Mali by byť viac neutrálne. Do kancelárie nie sú vhodné šaty s veľkými výstrihmi či príliš krátke šaty. Vidieť, čo iní nosia, je najlepší barometer pri určovaní primeranej úrovne formality vo vašej kancelárii.

Obchodné formálne oblečenie

Je to najformálnejší odev, ktorý môžete nosiť do práce. Vyberte si šaty v neutrálnych farbách. Šaty by mali byť zároveň pohodlné, aby ste v nich vydržali po celý náročný deň v práci.

Formálne oblečenie

Šaty sú najnákladnejším stavebným prvkom formálneho oblečenia. Skladajú sa zo saka a buď z nohavíc alebo sukne v zhodnej látke. Najlepšie sú obleky v neutrálnej farbe, ako je čierna alebo tmavo šedá. Formálne oblečenie by malo dobre sedieť. Venujte osobitnú pozornosť detailom, ako sú:

Dĺžka rukávov na saku. Rukávy by mali končiť na zápästí, bez toho, aby ste si dali dole ruky.

Ako sako sedí na vašich pleciach. Mal by dobre priliehať k okrajom ramien bez toho, aby visel okolo.

Dĺžka sukne a štrbiny v zadnej časti sukne, najmä pri sedení alebo chôdzi. Sukňa by mala prísť aspoň na vrchol kolien.

Dĺžka nohavíc, najmä pri nosení s podpätkami alebo plochými nohavicami. Nohavice na nohavice by mali zasiahnuť v strede jedného z topánok topánky a môže byť potrebné upraviť ju v závislosti od vašej výšky a výšky topánky, ktorú obvykle nosíte.

Šaty do kancelárie sú tiež dostupné v mnohých iných variantách. Vyberte si aj vy svoje nové šaty na bežné nosenie

Späť do obchodu