Aké šperky k svadobným šatám? Tieto sú v trende!

Svoje vysnívané šaty, svadobné topánky a možno aj závoj, ste si už možno našli. No stále vám niečo chýba? Prezradíme vám, ktoré šperky sa k akým svadobným šatám hodia a, čo by ste mali brať do úvahy pri výbere doplnkov!

Doplnky sú jednoducho súčasťou dokonalého stylingu - to platí aj v deň svadby. Zlato, biele zlato alebo striebro, perly, kamienky, alebo krištáľ,... Výber správnych svadobných šperkov je minimálne taký komplikovaný ako výber svadobného účesu a šiat. Pretože svadobné šperky by mali ladiť s nevestou aj so zvyškom svadobného vzhľadu.

Zlato alebo striebro?

To, ktoré šperky vyzerajú najlepšie pre vaše svadobné šaty, závisí v prvom rade od farby vašich šiat. Ani biele nie vždy biela. Existuje nespočetné množstvo odtieňov od studeného čisto bieleho cez žltkasté šampanské až po biele s mierne ružovým nádychom.

Sú vaše svadobné šaty žiarivo biele? Potom ich skombinujte so šperkami v striebre. Zlaté šperky naopak vyzerajú lepšie so svadobnými šatami v sivobielej, krémovej, šampanskej alebo v odtieni vaječnej škrupiny. Ak majú vaše šaty mierne ružový nádych, môžete k nim nosiť šperky z ružového zlata.

Ktorý štýl šperkov sa hodí k vašim svadobným šatám?

V druhom kroku venujte pozornosť štýlu vašich svadobných šiat: sú jednoduché, moderné alebo romanticky hravé s množstvom čipiek?

K moderným svadobným šatám v čisto bielej farbe sa hodia šperky v striebornej farbe s kamienkami. Jednoduché saténové šaty môžete kombinovať s perlovými šperkami. K čipkovaným šatám skvele pasujú hravé šperky vo vintage prevedení s kamienkami a perlami krémovej farby. Veľmi pekné sú napríklad zdobené náhrdelníky alebo náušnice.

Tip: Šperky s kvetinovými detailmi sa dokonale hodia k čipkovaným svadobným šatám!

Aké šperky nosiť k svadobným šatám bez ramienok?

Možnosť 1: Bez náhrdelníka

Ak máte opálenú, hladkú pokožku a štíhly krk, má zmysel sa náhrdelníku úplne vzdať. Pretože takto môžete dokonale predvádzať váš dekolt.

Ak si nedáte náhrdelník, môžete namiesto neho kombinovať pútavé náušnice s kamienkami alebo náušnice v retro štýle.

Možnosť 2: Jednoduchá retiazka

Decentná retiazka na krk s príveskom alebo perlový náhrdelník je vhodná ako šperk k svadobným šatám bez ramienok, ak sú vaše šaty jednoduchšie.

Váš vzhľad bude obzvlášť harmonický, ak si zvolíte zvyšok šperkov, ako sú náušnice alebo náramky, v rovnakom štýle ako vaša retiazka. Často existujú celé sady šperkov v rovnakom dizajne.

Možnosť 3: K jednoduchým šatám si vyberte "statement" náhrdelník

Super trendy a ideálne pre veľmi jednoduché svadobné šaty bez ramienok sú pútavé náhrdelníky, ktoré dodajú šmrnc.

Tip: Náhrdelník zlaďte s farbou kytice.

Aké sú trendy na rok 2021 ?

V tejto sezóne sú "in" najmä hravé šperky v retro štýle. Patria sem napríklad dlhé náušnice s kamienkami a perlami a filigránové náramky, ktoré sa zaväzujú na mašľu.

Jemné čelenky, obrúčky a spony sú úžasne romantické a v tohtoročnej sezóne nahrádzajú klasickú retiazku.

TOP trend sú drahokamové opasky. S týmito fantasticky krásnymi doplnkami môžete svojim svadobným šatám dodať dokonalosť a zároveň zdôrazniť úzky pás. No nie je to perfektné!

 

 

Autor: Dominika Blchová

Späť do obchodu