.top-category-container__wrapper{ display: none; }

Aké topánky zvoliť k večerným šatám? Tipy a triky, ako nájsť tú správnu obuv.

Aké topánky zvoliť k večerným šatám? Tipy a triky, ako nájsť tú správnu obuv.

Ak si na nejakú udalosť plánujete obliecť formálne večerné šaty, musíte sa zamyslieť aj nad tým, aké topánky si k šatám obuť. Existuje mnoho spôsobov, ako nosiť večerné šaty, a rovnako to je aj s topánkami. Pri každej voľbe vstupujú do hry faktory, ako výška podpätku, farba, materiál či štýl.

  1. Akú farbu topánok si vybrať? Farba topánok, ktorú si vyberiete, by mala dopĺňať vaše večerné šaty a ladiť s vašimi doplnkami. Čierna je „bezpečná“ a hodí sa k väčšine šiat. Na večernú udalosť je to však príliš konvenčné a pohodové. Vyskúšajte strieborné topánky, ktoré dodajú bielym šatám alebo outfitu v pastelových farbách viac charakteru. Pár zlatých topánok zas rozžiari tmavý outfit. Ak chcete byť viac odvážna, skúste farebné topánky, pretože tie fungujú s výraznými farebnými outfitmi a vzormi.



  2. Vyberte si výšku opätku, v ktorej sa budete cítiť pohodlne. Opätky síce vyzerajú veľmi elegantne, ale nie sú pre každého. Ak si nie ste istá svojou schopnosťou chodiť na opätkoch, alebo ak nechcete riešiť problém s pľuzgiermi a zlomenými nechtami, potom je najlepšie vysoké opätky vynechať.

  3. Pri rozhodovaní o výške opätku zvážte dĺžku lemu vašich šiat. Zvyčajne sa môžete pohrať s akoukoľvek výškou opätku, ak sú vaše večerné šaty kratšie ako po kolená. Ak spodný lem šiat kĺže po podlahe, zvoľte si výšku opätku, ktorá nebude prekážať dĺžke šiat. Veľmi nízky opätok môže spôsobiť, že sa vaše šaty budú ťahať po podlahe. Na druhej strane, veľmi vysoký opätok môže spôsobiť, že vaše šaty budú pôsobiť kratšie a neforemne.



  4. Zvážte správny štýl obuvi. Je dôležité vybrať si topánky, ktoré sa hodia k vašim šatám. Inými slovami, ak máte na sebe elegantné večerné šaty, noste aj topánky, ktoré sú elegantné. Nesprávny štýl topánok môže zničiť celý váš vzhľad a vďaka správnemu štýlu sa budete cítiť sebaisto a budete žiariť.
Späť do obchodu