.top-category-container__wrapper{ display: none; }

Ako kombinovať spoločenské šaty s obuvou a kabelkami

Kombinovanie spoločenských šiat s obuvou a kabelkami môže byť náročnou úlohou. Zlá kombinácia môže zničiť celkový dojem, kým dobre zvolené doplnky môžu celý outfit pozdvihnúť na novú úroveň. Či už idete na formálnu večeru, svadbu alebo inú spoločenskú udalosť, tu je pár tipov, ktoré vám pomôžu vytvoriť harmonický a elegantný look.

1_2

Farbová súhra

Jedným z najdôležitejších faktorov pri kombinovaní šiat s obuvou a kabelkou je farba. Najjednoduchší spôsob je držať sa neutrálnej palety. Napríklad čierne, zlaté alebo strieborné doplnky sú vždy bezpečnou voľbou, ktorá sa hodí k väčšine farieb šiat. Pokiaľ máte odvahu na experimenty, pokúste sa nájsť obuv a kabelku, ktoré komplementujú farbu vašich šiat. Napríklad k červeným šatám sa výborne hodí zlatá alebo čierna obuv a kabelka.

Štýl a príležitosť

Vždy zohľadnite, na akú príležitosť sú šaty určené. Na formálne udalosti sa hodí elegantná a decentná obuv na vysokom podpätku a luxusná kabelka. Na menej formálne príležitosti, ako sú napríklad koktejlové párty, môžete byť odvážnejší a zvoliť obuv a kabelku s výraznými detailmi alebo dokonca v netradičnom štýle.

2_2

Materiál

Materiál je ďalším kľúčovým faktorom, ktorý by ste mali zvážiť. Napríklad, saténové alebo hodvábne šaty sa výborne kombinujú s lakovanou obuvou a kabelkou z rovnakého materiálu. Na druhej strane, pri šatách z hrubšieho materiálu, ako je tweed alebo ľan, sa môžu lepšie hodiť doplnky z prírodných materiálov, ako je napríklad koža.

Výška a pohodlie

Nepodceňujte význam pohodlia, najmä pokiaľ ide o obuv. Vysoké podpätky síce vytvárajú elegantný a ženský dojem, ale ak na nich neviete chodiť alebo sa v nich cítite nepohodlne, vaša sebadôvera a celkový výzor budú trpieť. Pokiaľ nieste zvyknutí na vysoké podpätky, zvážte striedmejšiu alternatívu, ako sú napríklad nízke podpätky alebo dokonca ploché topánky, pokiaľ to situácia dovoľuje.

3_1

Záverečné tipy

  • Menej je viac. Ak sú vaše šaty veľmi zdobené, zvolte jednoduché a decentné doplnky.
  • Vždy si pred odchodom na udalosť vyskúšajte celý outfit, aby ste sa uistili, že všetko do seba pasuje a že sa v ňom cítite dobre.

Vytvorenie dokonale zladeného vzhľadu vyžaduje pozornosť k detailom. Správna kombinácia spoločenských šiat, obuvi a kabelky môže byť tým posledným kúskom skladačky, ktorý z vás spraví hviezdu večera.

Späť do obchodu