.top-category-container__wrapper{ display: none; }

Ako sa obliecť podľa typu postavy?

Veľa z nás žien si mysli, že ak má takú či onakú postavu, nemôže vyzerať a obliecť sa pekne. Vôbec nezáleží na tom či ste chudé alebo máte krivky, dôležitá je pozitivita k vlastnému telu! A ak si nie ste isté, ako sa obliecť pre váš typ postavy, nasledujúce tipy vám k tomu určite pomôžu.

Typy postáv

1. Obdĺžnikový tvar tela

Ak sa vás pás nijako nelíši od poprsia alebo bokov, máte tvar tela v podobe obdĺžnika! A to je miesto, ktoré chcete definovať a zvýrazniť. Váš pás! Ako? Hľadajte také kúsky, ktoré zvýraznia váš pás, ako napríklad bedrový opasok alebo zovretú bundičku v páse. Nebojte sa hrať so svojim tvarom a dodajte svojej hornej a dolnej časti tela objem pomocou nosenia detailov. V časti ramien to môže byt napr. nafúknutý rukáv či nadrozmerný top na jedno rameno a v dolnej časti môžete zvoliť široké sukne alebo široké rifle, ktoré zvýraznia vaše krivky.

 

2. Typ postavy v tvare "jablka"

Hľadajte látky, ktoré sa nelepia, ale priliehajú tesne k telu - mäkké bavlnené a hodvábne látky sú najlepšie. Šaty áčkového alebo empírového strihu pomôžu minimalizovať zaoblenie. Vyhnite sa, ale zaobleným výstrihom, radšej sa zamerajte na zvýraznenie nôh pomocou podpätkov alebo krátkej sukne. Siahnite po voľných tunikách, blúzkach na gombičky, asymetrických topoch a zavinovacích šatách! 

 

3. Tvar hrušky

Ak máte hruškovitý tvar, máte boky, ktoré sú širšie ako horná časť tela, napr. ako Beyonce. Zamerajte na jednu farbu, tak vytvoríte štíhlejší tvar tela. Ak chcete odvrátiť pozornosť od svojich bokov, vyhľadajte šaty s plnou sukňou, ktoré pomôžu vyvážiť vaše proporcie. Skuste zvoliť výrazný top alebo šaty s ozdobeným výstrihom, aby ste upozornili na hornú časť tela. Pokiaľ ide o nohavice, zvoľte tie, ktoré priliehajú na vašom páse a zamerajte sa na tmavšie farby ako napr. tmavomodrá alebo čierna.

 

4. Atletický alebo trojuholníkový typ

Pri tomto type postavy je pomer ramien a bokov takmer rovnaký. Cieľom je zamerať sa buď na hornú alebo spodnú časť tela. Ukážte váš dekolt, odhaľte plecia! Čo sa týka spodnej časti? Výber je na vás! Predĺžte nohy s minisukňou alebo si dajte obtiahnute nohavice, aby ste vyvážili dolnú časť, a tak vytvorili ilúziu pása. A ak ste odvážne nebojte sa siahnuť po šatách s vysokým rozparkom.

 

5. Typ presýpacích hodín

Tento typ tvaru tela, má rovnomerne proporčné plecia a tenkú líniu pásu. Ak máte tvar tela presýpacích hodín - nehanbite sa a prijmite vaše krivky! Vyvarujte sa tzv. vrecovitého oblečenia a volánikov okolo ramien a poprsia. Nohavice s vysokým pásom a ceruzkové sukne sú skvelými doplnkami do vášho šatníka. Šaty si vyberajte, tak, aby priliehali k vášmu telu a vytvárali siluetu. Šaty v štýle morskej panny sú perfektnou voľbou pre postavu presýpacích hodín!

Existuje toľko rôznych druhov oblečenia - široké nohavice, zdobené blejzre, neforemné tričká, boyfriend džínsy, obtiahnute šaty - zoznam je nekonečný. Nie každý kúsok oblečenia sa bude hodiť každému typu postavy. Trik spočíva v tom, že dobre porozumiete tvaru tela, aby ste si nasle správne strihy a štýly, ktoré vám budú vyhovovať najlepšie. Nezameriavajte sa na „problémové oblasti“, ale berte do úvahy celé svoje telo.

Glossy.sk má obrovské množstvo šiat, ktoré sa hodia ku každému typu postavy! Prezrite si náš sortiment a inšpirujte sa!

Späť do obchodu