.top-category-container__wrapper{ display: none; }

Ako sa starať o spoločenské šaty

Spoločenské šaty sú investíciou do vášho šatníka, ktorá vyžaduje špeciálnu starostlivosť, aby si zachovala svoj lesk a eleganciu na dlhé roky. Tu sú kľúčové tipy, ako sa o ne starať, aby vám slúžili čo najlepšie. 

  1. Správne čistenie: Spôsob čistenia závisí od materiálu šiat. Zatiaľ čo niektoré šaty možno prať v práčke na jemnom programe, iné vyžadujú profesionálne čistenie v čistiarňach. Vždy dodržiavajte pokyny na štítku a v prípade pochybností sa radšej rozhodnite pre čistenie v čistiarňach, aby ste predišli poškodeniu látky.
  2. Skladovanie: Aby ste zabránili zbytočným záhybom alebo poškodeniu, šaty by mali byť správne uskladnené. Ideálne je šaty zavesiť na široké ramienko, ktoré rozloží váhu látky rovnomerne. Ak musíte šaty skladovať zložené, použite kyselinou neaktívny papier medzi vrstvami látky, aby ste zabránili prenosu farby alebo vzniku trvalých záhybov.
    titulka
  3. Ochrana pred škvrnami: Pred nosením šiat aplikujte škvrnodolný sprej, najmä ak sú šaty vyrobené z ľahko špiniteľného materiálu. Taktiež sa vyhnite aplikácii parfémov alebo telových sprejov priamo na šaty, keďže chemikálie môžu spôsobiť trvalé škvrny alebo poškodenie.
  4. Opravy: Ak sa na šatách objavia drobné poškodenia, ako sú uvoľnené nitky alebo chýbajúce gombíky, neodkladajte ich opravu. Rýchla oprava môže zabrániť ďalšiemu poškodeniu. Pre zložitejšie opravy, ako sú roztrhnuté švy alebo poškodené zapínanie, sa obráťte na profesionálneho krajčíra.
  5. Vyhnite sa nadmernému noseniu: Aj keď môže byť lákavé nosiť obľúbené spoločenské šaty na každú príležitosť, nadmerné nosenie môže viesť k rýchlejšiemu opotrebeniu. Rotujte šaty v šatníku, aby ste každému kúsku poskytli dostatočný čas na "odpočinok".
  6. Ošetrenie po každom nosení: Po každom nosení vyvetrajte šaty na čerstvom vzduchu, aby sa zbavili pachov. V prípade ľahkých škvŕn použite jemný odstraňovač škvŕn špecifický pre daný typ látky.
  7. Pozornosť na detaily: Špeciálne detaily, ako sú korálky, vyšívanie alebo čipka, vyžadujú extra pozornosť. Pri čistení týchto častí používajte jemnú kefku alebo utierku a vyhnite sa drsnému treniu.

    Snímka obrazovky 2024-02-22 o 17.59.39

Starostlivosťou a správnym uchovávaním môžete zabezpečiť, že vaše spoločenské šaty zostanú krásne roky. Dodržiavajte tieto tipy a vaše šaty budú pripravené vyniknúť na každej významnej udalosti.

Späť do obchodu