.top-category-container__wrapper{ display: none; }

Ako sa vyhnúť módnemu faux pas v spoločenských šatách

Pri príprave na spoločenskú udalosť je dôležité zvoliť outfit, ktorý je nielen štýlový, ale aj vhodný. Pár jednoduchých tipov vám môže pomôcť vyhnúť sa módnym prešľapom a zabezpečiť, že vaše spoločenské šaty budú vzbudzovať obdiv, nie zmätené pohľady.

1. Poznajte príležitosť: Základným pravidlom je porozumieť povahe udalosti. Či už ide o formálny ples, svadbu, alebo menej formálny večierok, vždy zvážte očakávaný stupeň formalit. Overte si dress code a uistite sa, že vaše šaty sú príslušne elegantné alebo pohodlné.

2. Správna veľkosť: Šaty by mali lichotiť vašej postave, nie ju obmedzovať alebo byť príliš voľné. Príliš tesné šaty môžu byť nepríjemné a nevhodné, zatiaľ čo príliš voľné šaty môžu pôsobiť neupraveným dojmom. Investujte čas do hľadania šiat, ktoré sú pre vás tou správnou veľkosťou.

Snímka obrazovky 2024-02-15 o 12.26.58

3. Farba a vzor: Vyberajte farby a vzory, ktoré komplementujú vašu pokožku a postavu. Zatiaľ čo niektoré príležitosti môžu vyžadovať konzervatívnejší výber, iné môžu byť príležitosťou na experimentovanie. Napriek tomu, vyvarujte sa príliš výrazných vzorov a farieb, ktoré by mohli odvádzať pozornosť od celkového vzhľadu.

4. Doplnky s mierou: Doplnky môžu váš outfit povýšiť, ale ich nadmerné použitie môže pôsobiť preplácaným dojmom. Vyberte si niekoľko kľúčových kúskov, ktoré doplnia vaše šaty, nie ich prekryjú.

5. Vhodná obuv: Obuv by mala byť nielen štýlová, ale aj pohodlná. Nezabudnite, že budete pravdepodobne tráviť veľa času na nohách. Vyhnite sa novým topánkam, ktoré ste si pred udalosťou neobuli, aby ste predišli pľuzgierom a nepohodliu.

6. Účes a make-up: Vaša úprava by mala dopĺňať váš outfit, nie s ním súťažiť. Zvoľte účes a make-up, ktoré zvýraznia vaše najlepšie črty a zároveň budú v súlade s formalitou udalosti.

jpg vs

7. Módna etiketa: Vždy rešpektujte základné zásady módnej etikety. Napríklad, biela farba je na svadbách často vyhradená len pre nevestu. Podobne, príliš odhalené šaty môžu byť na niektorých udalostiach považované za nevhodné.

8. Dôverujte svojmu inštinktu: Nakoniec, dôležité je, aby ste si vybrali šaty, v ktorých sa cítite dobre a sebavedome. Móda je formou sebavyjadrenia, takže ak sa vo svojom výbere cítite skvele, pravdepodobne to bude vidieť aj na vašom vystupovaní.

Dodržiavaním týchto jednoduchých pravidiel si môžete byť istí, že váš spoločenský outfit bude elegantný, vhodný a bez módneho faux pas.

Späť do obchodu