Ako nosiť krátke šaty na formálne podujatia?

Ako nosiť krátke šaty na formálne podujatia?

Ste pozvaná na formálny večierok alebo svadbu a túžite si obliecť krátke šaty? Ak sa obávate, nemáte sa čoho. My hovoríme, choďte do toho. Krátke spoločenské šaty sa môžu hodiť aj na formálnu udalosť. No aj pri výbere krátkych šiat, by ste sa mali riadiť zásadami, aby ste si zvolili vhodne. V tomto článku si prečítate tipy, aké šaty si na formálnu udalosť zvoliť.

  1. Nebojte sa ozdôb

Je pravda, že väčšina krátkych šiat sa na formálnu udalosť nehodí. Ale so správnym zdobením sa aj krátke šaty môžu zmeniť na formálne oblečenie. Hľadajte kokteilové šaty s flitrami, čipkou a korálikmi. Tieto pridané prvky pridajú vašim šatám veľký formálny zárez.

  1. Vyskúšajte vysoký-nízky lem

Formálne krátke šaty získavajú „upgrade“ s vysoko-nízkym spodným lemom.

  1. Rozhodnite sa pre vyšší výstrih

Ďalším spôsobom, ako vybrať krátke šaty na formality, je poobzerať sa po krátkych šatách s vyšším výstrihom. Vyšší výstrih vytvorí rovnováhu a celkový elegantný nádych.

  1. Stačí pridať rukávy

Ďalším spôsobom ako si obliecť krátke šaty, je vybrať si šaty s rukávmi. Dlhé zamatové alebo flitrové rukávy vám poskytnú teplo v chladnejších mesiacoch, zatiaľ  čo priesvitné rukávy a ramienka sú ideálne na jar a leto.

Späť do obchodu