Ako nosiť kvetinové šaty?

Zdá sa, že kvetinové šaty tu s nami budú aj tento rok. Počasie sa začína meniť, pomaly odkladáme naše kabáty zo skríň, začíname nosiť žiarivejšie farby. Na kvetinové šaty sa môžeme spoľahnúť ako počas jari tak aj v lete. Kvetinové vzory môžu byt' niekedy hektické a plné farieb, ako si vybrať tie správne a ako sa k nim nalíčiť a upraviť vlasy? 

Ako si vybrať lichotivú potlač?

Paleta kvetinových potlačí a látok je nekonečná. Preto je nevyhnutné zvoliť si tie správe, ktoré vám budú lichotiť, vášmu telu aj štýlu. Malé kvety alebo veľké, a v akej farebnej palete?

Väčšie kvety sú lichotivejšie pre menšie typy postáv. Naopak neodporúčame nadrozmerné kvetinové vzory pre objemnejšie ženy, pretože tieto môžu pridať pár kilogramov navyše. Menšie kvety a kvetinové vzory pôsobia skôr jednoliatym farebným vzorom pekne formujú telo.

Ak ste štíhlej postavy, vyskúšajte väčšie, ale aj menšie kvetinové vzory a zistite, ktoré vám sedia lepšie.

Na čo netreba zabúdať na celková farba šiat. Biele šaty s kvetmi pozadie, sú ideálne na zakrytie problémových častí tela, tmavšie šaty opticky predlžujú vzhľad.

Kvetinové šaty sa skvele kombinujú s neutrálnymi farbami

Bez ohľadu na to či si vyberáte dlhé alebo krátke kvetinové šaty, to, s čím ich spárujete, je rozhodujúce pre váš celkový vzhľad. Kvetinové šaty s celoplošným kvetinovým motívom, by sa mali kombinovať s neutrálnymi farbami.

Neutrálne farby, ako je čierna, béžová, biela a strieborná, dokonale dopĺňajú kvetinové vzory a často máte rôzne prvky v týchto farbách vo vašej skrini. Od topánok, cez šperky až po tašku, pridanie doplnkov v neutrálnych odtieňov zabezpečí, že všetko bude pekne spolu ladiť. 

Mix vzorov

Ak sa cítite, ako diva a chcete svojim vzhľadom zaujať, namiesto neutrálnych tónov vyskúšajte mixovanie vzorov. Vytvorte si vlastný trend a vyzerajte pritom štýlovo. Skombinovať môžete kvetinové šaty s doplnkom, ktorý má výrazný dizajn ako napríklad náramok alebo veľká retiazka či náhrdelník.

Tip: Námornícke kvetinové priliehavé šaty, ktoré majú v sebe farby, ako červená, žltá a šedá, sa dajú ľahko nastylovať výberom doplnkov v dvoch farbách. Obuť si môžete, teda lodičky alebo topánky v šedej farbe a obliecť červené sako, alebo šál, ktoré vášmu vzhľadu dodajú textúru. Podobne si takto môžete vyberať aj ďalšie doplnky ako čiapka, taška a šperky, aby ste dotvorili celkový efekt.

Trendy líčenia ku kvetinovým šatom

Keďže kvety samy o sebe pútajú pozornosť, väčšina vizážistov odporúča zvoliť neutrálne odtiene.

Najlepšie je zamerať sa buď pery alebo oči. Nezvýrazňujte oboje. Ak sú vaše kvetinové šaty odvážne, rozhodnite sa pre jemný make-up. Na druhej strane, ak majú vaše šaty svetlejšiu potlač alebo jemnejšie kvetinové vzory a odtiene, zvýraznite váš vzhľad výraznejším make-upom, ako napríklad výrazným odtieňom rúžu, alebo dymovými očami.

Ako si upravovať vlasy ku kvetinovým šatám

Pre tie, ktorým počas teplých dní vadia poletujúce pramienky vlasov na tvári, odporúčame nagélovať si ich a učesať si vysoký vrkoč alebo strapatý drdol.

Letnú textúru dodáte vlasom pripnutím drobných kvietkov. Elegantný chvost tak udrží váš outfit elegantným, zatiaľ, čo strapatý drdol mu dodáva uvoľnený a ležérny vzhľad. S kvetinovými šaty môžete alebo akokoľvek experimentovať.

Kvetinové šaty sú celkovo veľmi inšpiratívne, ženské a zvodné.

 

Autor: Dominika Blchová

Späť do obchodu