Ako si vybrať šperky ku svadobným šatám?

Našli ste vysnívané šaty, svadobné topánky a možno aj závoj, no stále vám niečo chýba? Doplnky sú jednoducho súčasťou dokonalého stylingu - to platí aj v deň svadby. Prezradíme vám, ktoré šperky sa, ku ktorým svadobným šatám hodia a, čo by ste mali brať do úvahy pri výbere doplnkov!

Zlato, biele zlato alebo striebro, perly, kamienky alebo krištáľ, ... Výber správnych svadobných šperkov je minimálne taký komplikovaný ako výber svadobného účesu a šiat. Pretože svadobné šperky musia ladiť s nevestou - a so zvyškom jej svadobného outfitu. Samozrejme, každá nevesta chce vo svoj svadobný deň zažiariť. Ale so správnymi tipmi to nebude problém. 

Zlato alebo striebro?

To ktoré šperky budú najlepšie pasovať ku vašim svadobným šatám, závisí v prvom rade od farby vašich šiat. Biele nie je vždy biela a existuje nespočetné množstvo odtieňov od čistobielej cez žltkasté šampanské až po bielu s mierne ružovým nádychom.

Sú vaše svadobné šaty žiarivo biele? Potom to skombinujte šperky v striebre. Zlaté šperky naopak vyzerajú lepšie so svadobnými šatami v sivobielej, krémovej, šampanskej alebo vaječnej bielej. Ak majú vaše šaty mierny ružový nádych, môžete k nim nosiť k šperky z ružového zlata.

Ktorý štýl šperkov sa hodí k mojim svadobným šatám?

V druhom kroku venujte pozornosť štýlu svadobných šiat. Sú jednoduché, moderné alebo skôr romantické, hravé s množstvom čipky?

K moderným svadobným šatám v čistej bielej farbe sa veľmi dobre hodia šperky v striebornej farbe s priehľadnými kamienkami. K jednoduchým saténovým šatám v krémovej alebo šampanskej farbe, môžete kombinovať perlové šperky.

Sú vaše svadobné šaty romantické? K čipkovaným šatám sa hodia hravé šperky vo vintage prevedení s kamienkami a perlami krémovej farby. Veľmi pekné sú napríklad zdobené náhrdelníky alebo pekne vypracované náušnice.

Tip: Šperky s kvetinovými detailmi sa dokonale hodia k čipkovaným svadobným šatám!

 

Aké šperky nosiť k svadobným šatám bez ramienok?

Možnosť 1: Úplne bez náhrdelníka

Ak máte opálenú, hladkú pokožku a štíhly krk, nemusíte použiť žiaden náhrdelník, predveďte váš dekolt. Namiesto nahdelnika môžete zvoliť pútavé náušnice s kamienkami alebo náušnice v retro štýle.

Možnosť 2: K svadobným šatám noste jednoduchú retiazku

Decentná retiazka s príveskom alebo perlový náhrdelník sú vhodné ako šperk k svadobným šatám bez ramienok, najmä ak sú vaše šaty o niečo jednoduchšie. Váš vzhľad bude obzvlášť harmonický, ak si zvolíte zvyšok šperkov v rovnakom štýle ako vaša retiazka. Alebo zvoľte sadu šperkov v rovnakom dizajne.

Možnosť 3: K jednoduchým šatám si vyberte "Statement" náhrdelník

Super trendy pre jednoduché svadobné šaty bez ramienok sú pútavé náhrdelníky, ktoré dodajú vášmu outfitu "To pravé". A navyše môžete ukázať váš zmysel pre štýl a módu aj vo váš svadobný deň.

Tip: Ak chcete nosiť farebnú retiazku / náhrdelník, najlepšie bude ak ju zladíte s farbou vašej svadobnej kytice.Ak si obujete aj zodpovedajúce svadobné topánky, váš vzhľad bude DOKONALÝ!

Aké sú momentálne trendy svadobných šperkov?

V tejto sezóne su ."in" hravé šperky v retro štýle. Patria sem napríklad dlhé náušnice kamienkami a perlami či náramky previazané mašličkou. Okrem toho sú vlasové doplnky jedným z povinných doplnkov nevesty. Jemné čelenky, obrúčky a sponky pôsobia romanticky. Pre obzvlášť romantické nevesty je čelenka príležitosťou cítiť sa ako princezná.

Dúfame, že sme vám našimi tipmi pomohli uľahčiť výber šperkov pre váš dokonalý svadobný outfit. Ktorý trend vás zaujal najviac?  

Autor: Dominika Blchová

Späť do obchodu