Ako si vybrať vhodné šaty pre družičku?

Šaty pre družičku by mali byt, okrem vašich osobných preferencií, vhodné ku svadobnej téme a miestu diania. Šaty pre družičku sú takmer rovnako dôležité ako svadobné šaty pre nevestu.

Aby sme vám výber šiat uľahčili, predstavíme vám rôzne šaty pre rôzne miesta a svadobné štýly!

1. Klasické šaty pre družičky pre svadby v kostole

Formálne svadby v kostole alebo na matrike sú tradičné. Nevesty si zvyčajne vyberajú klasické a nadčasové svadobné šaty, ktoré vyzerajú veľkolepo. Pre tieto príležitosti zvoľte aj vy ako družička klasické šaty, ktoré majú štruktúrované siluety a odrážajú sofistikovanosť. 

Vyvarujte sa krátkym alebo šatám, ktoré veľa odhaľujú (ako sú hlboké výstrihy do V, trblietavé flitrové šaty atď.) Navrhujeme vybrať si jednofarebné šaty z látok ako satén, čipka alebo šifón.

Vďaka tradičným strihom, ako je áčkový strih, vysoký alebo okrúhly výstrih a dlhé rukávy sú klasické šaty pre družičky vhodné na tradičnú cirkevnú svadbu.

2. Vintage šaty pre rustikálne svadby

V porovnaní s tradičnými svadbami sú rustikálne svadby zvyčajne uvoľnenejšie, prirodzenejšie a menej formálne. To je tiež dôvod, prečo sú rustikálne svadby aj v súčasnosti obrovským hitom. Ak má nevesta čipkované svadobné šaty ako väčšina neviest na rustikálnej svadbe, potom si aj vy, ako družička môžete vybrať čipkované šaty, nič tým nepokazíte.

Zvoľte si šaty, ktoré sú voľnejšie a dbajte na to, aby ste sa v nich cítili pohodlne.

Na rustikálnu svadbu sú lepšie kratšie čipkované šaty. Môžete si vybrať celé čipkované šaty alebo také, ktoré majú iba čipkované akcenty v živôtiku či sukni.

3. Krátke a jednoduché šaty na svadby pri vode

Svadby pri vode sú už roky na vrchole svadobného zoznamu destinácií. Aj, keď momentálna situácia to všetkým nedovoľuje. Ideálne sú jednoduché a ležérne šaty. Vyberte si látky, ktoré, v ktorých sa nespotíte a sú pohodlné.

Rozdohnite sa skôr pre krátke šaty v jasných farbách alebo neutrálnych odtieňoch. Šaty áčkového strihu a voľné sukne sú skvelou voľbou, pretože vám umožnia voľný pohyb a tanec. Šmrnc vám dodajú aj šaty na jedno rameno alebo bez ramienok.

4. Romantické šaty na svadbu na záhrade

Záhradné svadby sú priam stelesnením romantiky. Príroda obklopená zeleňou, vďaka ktorej je celá svadobná nálada príjemná a uvoľnená. Pokiaľ ide o šaty pre družičky, navrhujeme vám zvoliť si romantické, ženské vzorys jemnými, splývavými textíliami, ktoré pôsobia prírodným dojmom.

Rozhodnite sa pre jemné farby, napríklad ružovú, levanduľovú, krémovú alebo sivú. Pastelové farby vytvoria očarujúci a elegantný efekt.

Úprimne dúfame, že vás tieto tipy inšpirovali. Viac z našej ponuky nájdete v eshope.

Rada na záver

Pri výbere šiat pre družičku by ste mali brať do úvahy ďalšie dôležité veci:

  • Váš rozpočet a náklady na šaty pre družičky
  • Počasie a pohodlie
  • S výberom šiat začnite skôr, aby ste si zvolili tie šaty, ktoré vám perfektne budú sedieť.

Autor: Dominika Blchová

Späť do obchodu