Ako zostať v teple vo večerných šatách?

Formálne príležitosti nemajú vždy rovnaký spoločenský kalendár ako teplé počasie. Cítiť sa v spoločenských šatách teplo aj počas chladnejších dní, vyžaduje trochu stratégie. Zachovať si módny vzhľad a zároveň zostať v teple? Dá sa to, ak skombinujete správne materiály, ako je kožušinový či vlnený kabát, ľahké pančuchové nohavice či ľahkú spodnú bielizeň. Poďme sa pozrieť na to, ako doplniť večerné šaty v chladnejšom počasí.

Čo si na šaty obliecť?

Kľúčom k zachovaniu štýlu je vybrať luxusné a elegantné vrstvy. Vhodné je napríklad bolerko, ak vyberiete správny textil. Pre ešte formálnejšie oblečenie hľadajte kožušinu, satén, kožu alebo vlnu.

Kožušinový kabátik môže v spojení s trblietavými šatami pôsobiť veľmi šik. Je to dokonalá zmes mäkkého a jemného s tvrdým a drsnejším. Trblietky, korálky a iné ozdoby dodávajú kovový vzhľad, ktorý je výrazne doladený pravou kožušinou. Zvážte šaty v ružovej farbe alebo vo farbe šampanského v kombinácii so svetlou kožušinou. Kožušina je len zriedka vhodná pre každodenný štýl obliekania, preto sú formálne udalosti ideálnou príležitosťou vytiahnuť ju zo šatníka.

Ak potrebujete teplejšie oblečenie len na presun medzi jednotlivými miestami, vhodný môže byť aj hrubší kabát v dĺžke približne do polovice stehien v sofistikovanom formálnom vzhľade. Keďže kabát nebudete mať celý večer, držte sa tradičnej tmavej neutrálnej farby, ako je čierna, námornícka alebo sivá.

Čo nosiť pod šatami?

Pri pomyslení na chladnejšie počasie naša pozornosť smeruje najskôr k vrchným vrstvám. No udržať sa v teple nám môže pomôcť aj vhodne zvolená spodná bielizeň. Ak si myslíte, že nosenie pančuchových nohavíc je zastaralé, je načase to prehodnotiť. Dokonca aj ľahké pančuchy v telových farbách, ktoré sú takmer neviditeľné, môžu poskytnúť vrstvu tepla. Ak to vaše šaty dovoľujú, oblečte si ľahkú košieľku či tielko, v prípade, že ich pod šatami nebude vidieť.

Pridajte rukavice a klobúk

Investujte do páru špičkových kožených rukavíc na čas, ktorý strávite vonku alebo do dlhých saténových rukavíc, ktoré doplnia vaše šaty a poskytnú krytie počas celej noci. Elegantným doplnkom môže byť aj vlnená alebo kožušinová čiapka. Tá môže byť ozdobou a zároveň poskytovať pohodlie počas chladnejších dní.

Späť do obchodu