Outfit svadobných hostí: Je vhodná čierna farba šiat?

Outfit svadobných hostí: Je vhodná čierna farba šiat?

Pokiaľ niekto neurčí veľmi detailne dress code na svoju svadbu, pravidlá nie sú nikdy čierno-biele a všetky dvere sú otvorené. Niektoré tradičné nepísané pravidlá pre dress code na svadbe sú však ako vytesané do kameňa. No svadobná móda sa vyvinula spolu so zvyškom módneho sveta. Rozsah prijateľného svadobného oblečenia je dnes oveľa širší ako kedysi, no stále existujú vážne módne faux pas, ktorých obeťou sa môžete stať, ak neovládate najnovšie trendy svadobného oblečenia.

Aj keď biela stále nie je vhodnou farbou na svadbu, jedna vec, v ktorej ľudia ešte nemajú celkom jasno je, či je nosenie čiernej na svadbe spoločensky prijateľné alebo nie.

Boli časy, keď bola čierna na rovnakej úrovni s bielou, ako úplne neprijateľná farebná možnosť pre svadobných hostí. Predovšetkým ide o to, že čierna sa spája so smútkom a je vyhradená na pohreby. Ďalším potenciálnym problémom je, že niektoré nevesty a rodiny jednoducho chcú veľmi tradičný obrad, pri ktorom by čierna nebola na mieste. V niektorých krajinách môže čierna nadobudnúť rôzne kultúrne, náboženské a socioekonomické významy, takže niektoré páry alebo rodiny môžu považovať za urážlivé alebo neúctivé obliecť si ju na svadbu.

Dnes sa však už väčšina ľudí zhoduje na tom, že čierna je prijateľnou možnosťou pre svadobných hostí, pokiaľ sú šaty vhodne doplnené. Je jasné, že nechcete vyzerať, že ste sa obliekli na pohreb. Dodržujte tiež všeobecnú etiketu svadobného štýlu, pričom dbajte na to, aby šaty neboli príliš tesné, s hlbokým výstrihom alebo krátke. Pri výbere farieb musíte zohľadňovať niekoľko okolností – pravidlá určené ženíchom a nevestou, miesto, ročné obdobie či dokonca čas, v ktorom sa svadba koná. Ak sa svadba koná v lete, čiernu farbu by ste mali určite vynechať.

Pamätajte, že existujú rôzne odtiene čiernej, mali by ste sa rozhodnúť pre svetlejšiu bez ohľadu na to, kde a kedy sa obrad koná. Namiesto strohých čiernych šiat si vyberte svetlejší alebo polnočný odtieň. Môžete tiež siahnuť po čiernom základe, no doplniť ho bohatými tónmi šperkov, živou potlačou alebo jasnými farebnými odtieňmi.

Ak ste boli pozvaní na zábavnú, neformálnu svadbu a šaty a sukne nie sú váš štýl, čierny overal vám nepochybne pomôže vyniknúť bez toho, aby ste obetovali svoje pohodlie alebo štýl. Táto odvážna možnosť môže byť dokonalým spojením elegantného, šik štýlu a neformálnej zábavy. Vyberte si perfektný overal a obsahuje jedinečné detaily alebo doplnky, ako sú čipky, flitre, výstrihy, výrazné šperky či pestrofarebnú potlač a akcenty.

Späť do obchodu