Kedy si kúpiť svadobné šaty? Časová os dokonalého nákupu svadobných šiat

Kedy si kúpiť svadobné šaty? Časová os dokonalého nákupu svadobných šiat

Vedeli ste, že o šatách by ste mali začať uvažovať niečo vyše roka pred svadbou? Aby ste sa uistili, že nájdete šaty svojich snov a budete mať dostatok času postarať sa o všetky malé detaily, musíte si naplánovať a dodržať časový harmonogram nákupu svadobných šiat. Tu sú všetky informácie, ktoré potrebujete vedieť, aby ste sa mohli do výberu svadobných šiat naplno pustiť.

Ideálny čas na nákup svadobných šiat nastáva 12 až 14 mesiacov pred svadbou. Práve vtedy by ste mali začať vybavovať všetky detaily, vďaka ktorým vás proces hľadania dokonalých šiat menej prekvapí. Úplne prvá vec, ktorú musíte zvážiť, je váš rozpočet. Krásne šaty viete nájsť, nech je váš rozpočet akýkoľvek. No jeho stanovenie vám môže pomôcť zúžiť možnosti a predídete tým tomu, aby vám padli do oka šaty, ktoré si vaša peňaženka nemôže dovoliť.

Pred návštevou svadobných salónov by ste si mali spraviť malý prieskum a zistiť niekoľko podstatných detailov:

  • Aký je váš typ postavy? Ak svoju postavu nepoznáte, teraz je ten správny čas ju spoznať. Je to dôležité preto, aby ste vedeli aký štýl šiat lichotí vašej postave.
  • Farby, látky a ďalšie detaily – V závislosti od sezóny a miesta konania by ste mali preskúmať hodiace sa možnosti – vhodné farby šiat, vhodné látky aj doplňujúce detaily na šatách, aby ste to so šatami „neprestrelili“.
  • Ceny – Urobte si prieskum o cenách a salónoch, aby ste vedeli, kde šaty hľadať, aby vás ceny v niektorých salónoch neprekvapili.

Užitočný tip pre vás – Ak máte dostatok času, urobili ste si prieskum, poznáte svoju postavu a viete aké šaty chcete, nákup online vám môže ušetriť nemalé peniaze.

Ako sme prezradili na začiatku článku, s hľadaním by ste mali začať ideálne 12 až 14 mesiacov pred svadbou.

Aby ste mali dostatok času na úpravy, 9 až 8 mesiacov pred svadbou by ste mali mať vybraté jedny šaty, ktoré už meniť nebudete.

Šatami to nekončí, a preto by ste mali myslieť aj na ďalšie doplnky. V období 5 až 6 mesiacov pred svadbou by ste mali mať topánky, doplnky aj spodnú bielizeň k vašim šatám.

Tri mesiace pred svadbou by ste mali mať šaty vyskúšané a upravené na vašu súčasnú veľkosť a postavu. 6 až 8 týždňov pred svadbou je čas na druhú skúšku, aby ste sa uistili, že vám sadnú a ak je potrebné spraviť nejaké zmeny, budete mať stále dostatok času. Čas na finálnu skúšku je 3 týždne pred svadbou.

Či už si šaty objednávate online alebo ich vyberáte v svadobnom salóne, mali by ste mať prehľad o termínoch doručenia aj o trvaní všetkých úprav, aby sa šaty neoneskorili.

Späť do obchodu