Svadobné šaty: Musia byť biele?

Svadobné šaty: Musia byť biele?

Plánujete svadbu – vašu či svadbu niekoho blízkeho? V tom prípade je na mieste otázka farba šiat, a to nie len družičiek či hostí, ale aj nevesty. Aj keď tradične sa so šatami nevesty spája biela farba, musí to byť stále tak?

Biela farba nebola vždy tradičnou farbou svadobných šiat. Počas histórie si ženy často na svadbu obliekali jednoducho svoje najlepšie šaty. Trend bielych šiat sa stal módnym až v roku 1840, keď sa kráľovná Viktória vydala za princa Alberta. No za skutočnú tradíciu sa začali považovať až po druhej svetovej vojne.

Okolo tradície nosenia bielych svadobných šiat je veľa mylných predstáv. Tu je niekoľko z nich.

  1. Musia byť svadobné šaty biele? Vás svadobný deň by mal byť len o vás, a preto je len na vás, akú farbu šiat si zvolíte. Počúvajte svoje srdce a buďte kreatívna.
  2. Čo ak to nie je moja prvá svadba? Či už je to vaše prvé alebo desiate manželstvo, mali by ste sa vo svoj veľký deň cítiť jedinečne, krásne a sebavedomo. A ak to má byť v bielych šatách, nebojte sa toho.
  3. Čo ak mám deti alebo som tehotná? Nezáleží na tom, či ste v siedmom týždni tehotenstva alebo vaše deti majú 17 rokov. Nemá to nič spoločné s odtieňom šiat, ktoré si na svadbu oblečiete.

Rôzne farby svadobných šiat a ich významy:

  1. Bez ohľadu na historickú presnosť bielej, stále táto farba ostáva tradičnou farbou svadobných šiat. Biela je považovaná za farbu dokonalosti, symbolizuje svetlo, čistotu, dobro a nevinnosť.
  2. Aj keď je slonovinová farba tradičná farba svadobných šiat, niektorí ľudia majú zastaraný názor, že pripomína poškvrnenú nevinnosť. Nepodliehajte však tejto starej myšlienke a ak sa vám táto farba viac hodí alebo páči, nebojte sa po tejto farbe siahnuť.
  3. Červená. Táto farba je tradičnou v ázijských krajinách, symbolizuje lásku, vzrušenie, pobláznenie, intenzívne emócie, energiu, vášeň a silu. Je to vynikajúca voľba pre odvážne nevesty.



  4. Ružová. Ružová je ženská farba a je ideálnym odtieňom šiat pre ženy, ktoré chcú vyjadriť koketnú osobnosť. Táto jemná farba predstavuje detskú osobnosť, nevinnosť, čistotu, sviežosť a lásku.



  5. Modrá. Ak chcete vo svadobný deň vyžarovať pokoj, hľadajte modré svadobné šaty. Táto farba je spojená s vodou a morom, a symbolizuje lojalitu, stabilitu a bezpečnosť.

  6. Čierna. Táto farba je ďalšou s množstvom mylných predstáv, pokiaľ ide o svadobné šaty. Mnohí ľudia veria, že nosiť čierne šaty na svadbu je neúctivé, no v posledných rokoch sú stále viac populárne. Táto farba predstavuje eleganciu, silu, sofistikovanosť, bohatstvo, tajomstvo a čistý štýl.

Späť do obchodu