Matka nevesty: Akú dĺžku šiat zvoliť na veľký deň?

Matka nevesty: Akú dĺžku šiat zvoliť na veľký deň?

Pre mnohé ženy je sledovanie ich detí ako kráčajú uličkou zvláštnym druhom radosti, o ktorom snívali roky. Svadobný deň dieťaťa je jedinečnou príležitosťou, ako osláviť dieťa a lásku, ktorú našlo. Aj keď sa v tento výnimočný deň upierajú oči na nevestu a ženícha, určite sa nájdu aj momenty, kedy budú všetky oči upreté na vás, ako na matku nevesty, a preto je dôležité vhodne sa obliecť.

Akú farbu si vybrať? Musím si obliecť šaty či je prijateľný aj nohavicový kostým? Ak budem mať oblečené šaty, majú byť krátke či dlhé? Otázok je mnoho a my sa dnes pozrieme na jednu z nich, a to je dĺžka šiat.

Formálnosť

Moderné svadby môžu mať mnoho podôb, od tradičného obradu vo vašom rodinnom kostole, až po uvoľnenú grilovačku na pláži. Ako matka nevesty sa musíte pekne obliecť, no outfit by mal odrážať aj mieru formálnosti samotnej svadby. Preto je dôležité si dopredu, do akej miery bude svadba formálna.

V skutočnosti je rozumné držať sa dlhých sukní na každej svadbe, ktorá sa koná popoludní, bez ohľadu na dresscode. No čo ak sa bude svadba konať niekde vonku? Alebo sa bude konať ráno?

Miesto konania

Ak bude mať vaša dcéra svadbu v kostole s recepciou v neďalekom vidieckom klube. Obe tieto miesta sú viac formálne priestory s predpísaným štýlom oblečenia. Ak chcete svojej dcére dopriať svadobný deň jej snov, váš vzhľad by mal zahŕňať dlhú sukňu, aby spĺňala očakávania miesta.

Teraz povedzme, že svadba je na uvoľnenejšom mieste, ako je park, pivovar či botanická záhrada. Tieto miesta majú len zriedka pravidlá obliekania a keďže sú vonku, krátka dĺžka šiat je prijateľnejšia.

Ak si nie ste istí, ako sa na miesto konania obliecť, opýtajte sa priamo na mieste alebo si pozrite fotky z daných miest.

Vaše preferencie a preferencie nevesty

Nie je to dôležitý deň len pre vašu dcéru, ale aj pre vás. Preto je tiež dôležité vybrať si šaty, ktoré sa vám páčia, v ktorých sa budete cítiť pohodlne a sebavedomo. Zohľadnite preto vaše preferencie pri výbere. Dôležitou súčasťou výberu sú aj preferencie nevesty, preto sa spýtajte na jej názor a v najlepšom prípade vyberte šaty pre vás spoločne.

Späť do obchodu