.top-category-container__wrapper{ display: none; }

Pravidlá koktailového dress code

Pravidlá koktailového dress code

Koktailový dress code je taký, ktorý si každá žena vychutná alebo mu dokonca úplne prepadne. Keďže tu nie je veľa pevných pravidiel, ponecháva veľký priestor na osobnú interpretáciu. Voľnosť koktailového dress code robí obliekanie zábavou, no zároveň ponecháva veľa priestoru na možné chyby. Aj keď neexistujú prísne hranice alebo obmedzenia koktailového obliekania, existujú určité pravidlá a odporúčania, ktoré by ste mali dodržiavať bez ohľadu na počasie alebo príležitosť.

  1. Nenoste príliš odhaľujúce šaty. Obliekanie sa na koktailovú udalosť nie je to isté, ako obliekať sa na dievčenskú noc. Pri výbere tohto typu šiat sa vyhnite všetkému, v čom by ste nechceli, aby vás videl šéf.
  2. Uistite sa, že spodné lemy a výstrihy sú vhodné na túto udalosť. Lemy by mali siahať po kolená. Môžu mať dĺžku midi alebo po lýtka, ale nikdy by nemali siahať nad kolená ani po zem. Aj keď sú šaty si odhalenými ramenami prijateľné, nenoste šaty s hlbokým výstrihom do V. Udržujte dekolt rafinovaný a sofistikovaný.
  3. Nenoste džínsy. Aj keď existujú vhodné koktailové overaly či nohavice pre ženy, nikdy by ste si na tento druh udalosti nemali obliecť džínsy, bez ohľadu na to, aké sú šik.



  4. Zvoľte štýlový overal, elegantný nohavicový kostým, sako na mieru či luxusnú blúzku, pokiaľ nechcete nosiť šaty. Existuje množstvo štýlových nohavíc pre ženy, ktoré sú pohodlnejšie ako šaty.
  5. Nenoste so sebou príliš veľkú tašku. Súčasťou koktailovej estetiky je jeho minimalistická príťažlivosť. Keď sa obliekate na koktailovú udalosť nikdy by ste nemali nosiť veľkú a objemnú tašku. Vezmite si len to, čo je nevyhnutné a schovajte to do malej minimalistickej kabelky.
  6. Nepreháňajte to s doplnkami. Aj pri doplnkoch, rovnako ako pri kabelkách, platí pravidlo, menej je viac.



  7. Vyberte si jeden výrazný doplnok. Výrazný náhrdelník je ideálnym doplnkom, ktorým môžete dodať šmrnc svojim šatám bez rukávov alebo šatám, ktoré majú špagetové ramienka.
  8. Nenoste tenisky. Topánky, ktoré sa rozhodnete zvoliť ku koktailovým šatám, musia byť sofistikované, štýlové a na mieste. Najdôležitejšie je, že aj keď máte na sebe overal alebo nohavicový kostým, nikdy by nemal byť doplnený teniskami alebo sandálmi.
Späť do obchodu