.top-category-container__wrapper{ display: none; }

Sako a spoločenské šaty: Ako kombinovať elegantne

Mix klasických a moderných prvkov v móde je v súčasnosti veľmi populárne. Sako, tradične vnímané ako časť kancelárskeho alebo denného outfitu, môže v kombinácii so spoločenskými šatami vytvoriť úplne nový, elegantný a svieži look. Tu je niekoľko tipov, ako správne kombinovať tieto dva kúsky.

  1. Hra s kontrastmi

Môžete kombinovať hrubšie, štrukturované sako s ľahkými, letnými šatami alebo naopak. Tento kontrast môže vytvoriť zaujímavý a sofistikovaný vzhľad. 

  1. Jednoduchosť je krásna

Ak máte výrazné, detailne zdobené šaty, zvoľte jednoduché sako v tóne alebo v neutrálnej farbe. Naopak, žiarivé sako môže ozvláštniť jednoduché čierne šaty.

2_7

  1. Balansujte dĺžku

Pri krátkych šatách skúste dlhšie sako, čo vytvorí vrstvený look. Pri dlhých večerných šatách odporúčame kratšie, tesnejšie priliehavé sako.

  1. Pásová hra

Zviažte sako okolo pása tenkým páskom alebo šatkou. Tým vytvoríte dojem hodinovej postavy a zároveň pridáte šmrnc celkovému outfitu.

  1. Výber farieb

Nebojte sa experimentovať s farbami! Pastelové sako môže skvele doplniť tmavé šaty a naopak. Tiež môžete vytvoriť monochromatický outfit, kde šaty a sako sú v rovnakej alebo veľmi podobnej farbe.

1_7

  1. Doplnky a topánky

Nezabúdajte na dokončenie vášho looku vhodne zvolenými doplnkami a topánkami. Pri casual kombinácii skúste tenisky alebo nízke členkové čižmy. Pri elegantnejšom outfitu siahnite po lodičkách alebo sandáloch na podpätku.

Kombinácia saka a spoločenských šiat môže byť moderným a sviežim prístupom k tradičnému večernému vzhľadu. Dôležité je držať sa základných princípov zladenosti a balansu. S trochou odvahy a fantázie môžete vytvoriť nezabudnuteľný outfit, ktorý zaujme na každej spoločenskej udalosti.

Späť do obchodu