Šaty s odhaleným chrbtom: Ako si ich vybrať a kedy ich nosiť?

Šaty s odhaleným chrbtom: Ako si ich vybrať a kedy ich nosiť?

Lichotivé šaty s otvoreným chrbtom otriasajú svetom módy a poskytujú zmyselný vzhľad pri každom otočení. Chcete si aj vy osvojiť tento vzhľad? Tu sú tri tipy na výber tých najlepších šiat s otvoreným chrbtom, ktoré krásne zvýraznia vašu postavu a zároveň budú zodpovedať udalosti, na ktorú sa chystáte.

1. Zvážte udalosť

Pri výbere šiat s odhaleným chrbtom predovšetkým zvážte udalosť. Niektoré udalosti si môžu vyžadovať viac zahalenia a niektoré naopak viac trblietok, preto je dôležité dopredu si určiť, ako veľmi byť formálna. Napríklad svadby si zvyčajne vyžadujú menej pútavý štýl, pretože stredobodom pozornosti má byť nevesta. Spoločenské šaty s miernym výstrihom či korzetom môžu byť na svadbu vhodnejšie.

Na druhej strane, kokteilový večierok si môže vyžadovať viac odvážnosti, priesvitné časti alebo výrezy, vďaka čomu sa hodia aj spoločenské šaty s odhaleným chrbtom. Na udalosti ako je ples či efektné gala si môžete dopriať štýl s odhaleným chrbtom a spolu s tým všetky efektné detaily, zatiaľ čo na neformálne udalosti sa najviac hodia šaty s odhaleným chrbtom, ktoré sú vyrobené v jednoduchých a pohodlných dizajnoch.

2. Poznáte miesto konania?

Šaty s odhaleným chrbtom sú odvážne a obliecť si ich môžeme len ak sú ideálne aj pre naše okolie. Pozrime sa opäť na svadbu – čo ak sa obrad koná v kostole? To je miesto, ktoré si vyžaduje skromnosť, čiže by také malo byť aj oblečenie. To znamená, že ak aj siahnete po šatách s otvoreným chrbtom, mali by mať menej výrazné detaily alebo by ste k nim mali zvoliť aj sako.

Oslavuje sa na pláži či v banketovej sále? V tom prípade siahnite po lichotivých šatách s otvoreným chrbtom ležérneho strihu.

Svadba v luxusnom hoteli môže znamenať, že je čas vybrať si spoločenské šaty s odhaleným chrbtom a korálkovým živôtikom.

3. Prihliadajte na sezónu

Na prvý pohľad sa môže zdať, že šaty s otvoreným chrbtom sú ako stvorené do teplejšieho počasia. Ľahké látky ako šifón, krep či džersej spolu s otvoreným chrbtom sú vhodné do jarného a letného obdobia.

Ohromujúce však môžete byť v šatách s odhaleným chrbtom aj v zime či na jeseň. Zvoľte k ním bolerko, sako alebo šál, ktoré si pri prechode do vnútorného prostredia môžete vyzliecť.

Späť do obchodu