.top-category-container__wrapper{ display: none; }

Starostlivosť o svadobné šaty: Ako ich vyčistiť? (2. časť)

Čo robiť a nerobiť pri čistení svadobných šiat

  1. Pri sušení využite stojan na sušenie. Svadobné šaty nikdy nesušte na vešiaku. Aj samé o sebe sú dosť ťažké, nehovoriac o ich váhe v mokrom stave. Vďaka ťažkej hmotnosti by sa mohli na vešiaku zničiť.



  2. Šaty neperte v práčke. Väčšina šiat nie je vyrobená zo 100% polyesteru. Aj keď je vonkajšia látka polyester, vnútorné vrstvy by mohli byť vyrobené z látky, ktorá sa môže v práčke zraziť. Svadobné šaty sú tiež dodávané s prepracovanými korálkami alebo ozdobami, ktoré nie sú vhodné na to, aby zvládli cyklus prania v práčke.



  3. Šaty uchovávajte v uzavretej nádobe. Ak chcete, aby vaše svadobné šaty zostali navždy ako nové, je najlepšie ich uložiť do vzduchotesnej škatule. Odstráňte všetok kyslík z nádoby a nahraďte ho dusíkom, aby boli šaty chránené pred zafarbením alebo starnutím.



  4. Šaty si uložte v chladnom tmavom priestore. Po vyčistení sa uistite, že ste svadobné šaty ochránili pred akýmkoľvek slnečným žiarením. To zaručí, že šaty časom nezožltnú. Uchovávajte ich na chladnom a tmavom mieste, napríklad v profesionálnej svadobnej truhlici alebo svadobnej škatuli.
Späť do obchodu