Svadobné šaty: S týmito tipmi nájdete perfektné šaty

Konečne nadišiel čas kúpiť si svadobné šaty a vy sa naozaj tešíte! Máme pre Vás niekoľko tipov, ktoré vám pomôžu pri výbere tých dokonalých svadobných šiat!

1. Kedy by ste si mali kúpiť svadobné šaty?

Vysnívané šaty by ste mali začať hľadať zhruba niekoľko mesiacov pred dátumom svadby. Najlepšie urobíte, ak si teraz určíte, ktorý strih sa hodí k vášmu typu postavy

2. Urobte si poznámky

Každé šaty sú nádherné. Nechajte si poradiť predajcami a vyskúšajte si rôzne modely. Oblečenie vyzerá na tele často veľmi odlišne ako na vešiaku.

Dôležité: Nezabudnite si robiť poznámky ku rôznym šatám, ktoré vám následne môžu uľahčiť výber svadobných šiat:

  • Adresa butiku, prípadne meno predajcu
  • Názov, veľkosť a cena každého vyskúšaného modelu
  • Osobné komentáre (prvý dojem, strih, doplnky ...)
  • Dodacie lehoty, trvanie a náklady na zmeny

3. Sloboda pohybu

V svadobných šatách sa musíte sa vedieť pohybovať. Pri skúšaní svadobných šiat teda nestojte iba pred zrkadlom, ale pokojne sa prechádzajte miestnosťou a vyskúšajte niekoľko jednoduchých tanečných krokov. Vyskúšajte či máte dostatok priestoru na nohy, či majú šaty pekné záhyby, či môžete bez obmedzenia objať svoju najlepšiu kamarátku a podobne. Bola by škoda, keby ste v deň svadby museli kráčať k oltáru s obavami, že by ste sa šaty roztrhli.

4. Nekupujte príliš úzke

Nie, nie je dobrý nápad kúpiť si svadobné šaty o jednu veľkosť menšie a dúfať, že blesková diéta urobí zázraky na poslednú chvíľu. V každom prípade si svadobné šaty vezmite v súčasnej veľkosti. Ak by ste mali pred svadbou schudnúť, vždy si ich môžete nechať utiahnuť.

5. Vyspite sa

Našli ste si krásne svadobné šaty? Blahoželáme! Avšak dôležité je, dať si čas aspoň jeden deň, vyspať sa a šaty si znovu vyskúšať. Ak sa vám stále budú páčiť, tak ste si naozaj našli tie správne svadobné šaty. Svadobné šaty nechajte až do svadby visieť alebo ležať v (priedušnom) látkovom poťahu, občas si ich oblečte (v rukaviciach) aby ste si precvičili chôdzu a začali premýšľať o správnom svadobnom účese a doplnkoch!

Späť do obchodu