Ako nosiť šaty na jeseň

Leto je síce definitívne za nami, no šaty by ste zo svojich šatníkov určite odkladať nemali. Šaty rozhodne nepatria iba k letu, preto rozžiariarte pochmúrne ulice aj v jeseni. Prezradíme vám, ako ich kombinovať a nosiť aj v chladnejšom počasí.
 
Šaty sa dajú ľahko vrstviť, nosiť k nim rôzne doplnky, čo z nich robí dokonalý základ jesenného šatníka.
 
1. Vrstvenie
Pod slipové šaty si môžete obliecť jednoduché biele tričko získať tak ležérny, štýlový outfit. Pretože tieto šaty sú zvyčajne vyrobené z tenkého materiálu, tričko udrží váš krk a ramená. Nezabudnite tento outfit skombinovať s dlhým teplým kabátom alebo sakom.
 
K elegantným šatám si oblečte hrubý sveter. Nebojte sa a pohrajte sa s dĺžkou svetra. Kombinácia šiat a svetra je momentálne veľmi trendy. Ak chcete dosiahnuť hravý a roztomilý vzhľad, oblečte si dlhý sveter na kratšie šaty a k nim členkové topánky. Ak je vonku chladno, pridajte pančuchy alebo vysoké ponožky.
 
Pod šaty bez rukávov môžete navrstviť priliehavý rolák. Vrchný diel s dlhými rukávmi vás zahreje a zefektívni váš outfit. Pod šaty si vyberte priliehavý rolák z tenšieho materiálu, napríklad z bavlny, vyhnite sa objemnejším rolákom vyrobeným z vlny a pleteninám.
 
Ku kvetinovým šatám kombinujte koženú alebo rifľovú bundu. Kombinácia ženského kvetinového vzoru a bundičky vytvorí roztomilý outfit so štipkou drsnosti. Tento vzhľad sa tiež dobre hodí na denné aj večerné nosenie.
 
Kabát, ľahký trenčkot a hrubé sako vyzerajú obzvlášť dobre so šatami v midi dĺžke.
 
Kombinácia mužného saka a ženských šiat je obľúbeným poutfitom najmä na nosenie do mesta alebo do práce
 
2. Výber doplnkov
Pod šaty si oblečte pár nepriehľadných pančúch, ktoré vás zahrejú. Pančuchy sú dokonalým doplnkom, vďaka ktorému budete pripravené na chladné počasie. Môžete si vybrať klasické čierne pančuchy alebo skúsiť odvážnejšiu farbu. Vzhľad dokončite čižmami.
 
Pre lichotivejšiu siluetu môžete šaty kombinovať s opaskom, ktorý zvýrazní váš pás.
 
Pre hrejivosť a všestrannosť noste šatku alebo šálik a doplnenie outfitu pridajte klobúk, ktorý dodá štýlovosť.
 
3. Výber obuvi
Ku šatám kombinujte vysoké čižmy, aby ste zostali v teple. Nič nepokazíte ani klasickými jazdeckými čižmami nad kolená alebo odvážnym párom priliehavých semišových čižmičiek.
 
Naopak klasické členkové čižmyobľúbenou jesennou stálicou, ktorá je ideálna na kombinovanie s akoukoľvek dĺžkou šiat.
 
Ako kombinujete vaše šaty vy?
Späť do obchodu